Tips voor het wassen van een winterjas

Mannen en wassen? Dat kan nog wel eens voor problemen zorgen. Maar ook als man zijnde wil je er natuurlijk schoon en verzorgd bij lopen. Het is voor jezelf ook wel prettig als je winterjas lekker schoon is en fris ruikt. Echter niet alle winterjassen kun je wassen. Welke winterjas je kunt wassen hangt af van het materiaal waarvan de winterjas vervaardigd is. Een wollen jas kun je niet zomaar in een wasmachine stoppen en met de hand wassen is een heel gedoe. Je kunt het reinigen van een wollen jas beter aan een gespecialiseerd persoon overlaten. Een gewatteerde jas is echter wel eenvoudig zelf te wassen.

Een winterjas gaat langer mee als je hem wast

Is het waar dat een winterjas langer mee gaat als je hem regelmatig wast? Misschien denk je van niet, maar het tegendeel is waar. Door een winterjas regelmatig te wassen, blijft een jas goed ademen. De poriƫn van de jas blijven namelijk schoon, waardoor hij dan ook langer leeft. Als je een jas wast moet je hem ook impregneren, zodat hij goed waterafstotend en waterdicht blijft.

Hoe was je een winterjas?

Een winterjas wassen is niet zo moeilijk. Zeker een waterdichte jas is eenvoudig te wassen. Als je een winterjas wilt wassen kun je dit gewoon in de wasmachine doen. Echter moet je er wel rekening mee houden dat niet elk wasmiddel geschikt is om een winterjas mee te wassen. Daarnaast is het belangrijk om een waterafstotend middel toe te voegen. Dit middel kun je kopen bij een drogist. Eerst was je de jas in de wasmachine met een wasmiddel dat hiervoor geschikt is. Daarna was je de winterjas nogmaals maar nu zonder wasmiddel. Je voegt nu alleen het impregneermiddel toe.

Als je een gewatteerde jas wast in de wasmachine, doe dit dan samen met een aantal tennisballen. Hierdoor blijft de voering goed verdeeld door de jas. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat de gewatteerde voering zich gaat ophopen. Je jas wordt dan nooit meer zoals hij is geweest. De meeste gewatteerde jassen mogen in de droger gedroogd worden. Daarvoor geldt hetzelfde, doe een aantal tennisballen in de droger.

Ook mannen kunnen wassen

Een winterjas wassen, is dus ook voor mannen goed te doen. Zolang je je maar houdt aan de wasvoorschriften. En weet je het even niet meer, dan kun je op internet allerlei informatie vinden over het wassen van een winterjas. Ook voor mannen is het wassen van een winterjas een koud kunstje. Houdt er wel rekening mee dat niet alle jassen te wassen zijn. Sommige jassen moeten gestoomd worden. Je kunt deze jassen naar een stomerij brengen, daar wordt je jas chemisch gereinigd door vakbekwame mensen.