Nickelson

Het merk Nickelson is van eigen bodem met een hoofdkantoor gevestigd in Breda. Het merk bestaat officieel al sinds 1985 maar heeft pas in de laatste jaren enorme populariteit verworven: Nickelson werd een trendsetter in onder andere Nederland en Groot-Brittannië. Oprichter Eddy Amann werd geboren in 1954, daar dankt Nickelson het label “Nickelson established 1954” aan. De originele focus van de jassenfabrikant lag op leren jassen voor mannen, maar sindsdien zijn er vele verschillende modellen verkrijgbaar van het merk. Sinds een jaar of vijf verschijnen er plots overal zwartglimmende nylon jacks op straat. Dat is het overduidelijke succes van Nederlands eigen Nickelson. Een eigen koers varen en je niks aantrekken van andere overheersende trends.

Familiebedrijf
In 2003 nam zoon Nick Amann het bedrijf over van Eddy. De naam Nickelson is dan ook een afgeleide van zijn naam (‘Nick the son’). Samen met een nieuw ontwerpteam sloeg hij een nieuwe weg in met Nickelson. Het merk biedt nu jassen en kleding aan mannen, vrouwen, kinderen en er zijn nu ook Nickelson schoenen op de markt. Elke productgroep probeert stijl, kwaliteit en identiteit met elkaar te combineren tot een uniek kledingstuk. Nickelson exporteert haar jassen nu al naar maar liefst 26 andere landen in Europa en daarbuiten.

Kwaliteit
Nickelson staat voor goede kwaliteit en zorgt dat alle kleding wordt getest op duurzaamheid, om zeker te zijn dat de winterjas jaar in jaar uit kan worden gedragen. Inspiratie achter de collecties komt onder andere van de regio Val Di Fassa, een ski en vakantieresort in Italië, prachtig gelegen in de pittoreske alpen. Het Italiaanse karakter is wel aan de jassen af te zien. De klassieke Nickelson jas is zwart en heeft een grote bontkraag, en is afgewerkt met meerdere kleurrijke details. De Italiaanse accenten geven de jassen en kleding een luxueuze en internationale uitstraling. Het korte, sportieve model valt overal wel mee te combineren, maar is natuurlijk extra stoer in combinatie met hoge sneakers of gympen.

Warm
De warme merkwinterjas doet het dus goed in Nederland, er worden nog steeds iedere winter weer veel jassen verkocht, maar ook de kinderkleding en schoenen doen het uitstekend. Nickelson blijft duidelijk bij het eigen gezicht en trekt zich niet veel aan van andere massale trends. Dat blijkt ook de kracht van het merk te zijn. De winterjassen van Nickelson zijn vaak vrij kort, sportief en stoer. Doordat de jassen van warm, gevuld materiaal zijn gemaakt en vaak een quilted uitstraling hebben zijn ze hartstikke warm en dus geschikt voor koud en nat winterweer. Met een grote capuchon afgezet met bont ben je beschermd tegen elke vorm van Hollandse, winterse neerslag. De jas is overigens natuurlijk niet alleen bestendig tegen Hollands weer, maar ook zeer geschikt om te dragen op wintersport. In de Italiaanse alpen bijvoorbeeld.