Waar verkoop je het beste jouw oude winterjas?

De zon gaat weer schijnen, het weer wordt wat aangenamer en je winterjas kan de kast in. Wanneer je de jas wil opbergen ontdek je achter in je kast een kleine collectie oude winterjassen die nog prima in orde zijn, maar die je eigenlijk niet meer aandoet. Nu je erover nadenkt, de jas die je nu wilt opbergen, was je eigenlijk ook wel zat. Aangezien zo’n winterjassenverzameling aardig wat ruimte kan innemen, is de beste tip die wij je kunnen geven: verkopen.

 

Tweedehands winkel

Er zit vast bij jou in de buurt een tweedehands winkeltje, gerund door een dame die er al haar hele leven achter de kassa staat en alle klanten bij naam of in ieder geval van gezicht kent.

Je oude winterjassen kun je hier inbrengen. Tweedehands winkels hanteren zo hun eigen regels, maar meestal komt het er op neer dat je de spullen schoon en netjes aanlevert. Sommige winkels houden ter plekke een strenge selectie en anderen nemen eigenlijk alles aan wat je inbrengt. Zij gaan de spullen voor jou verkopen en jij krijgt een deel van de opbrengst. Dit percentage ligt meestal rond de 40-50%. Houd er rekening mee dat men bij tweedehands zaken niet altijd de waarde van jouw jas herkent. Zeker niet de emotionele waarde. Schrik dus niet als je jouw jas ziet hangen voor slechts een fractie van wat jij hem waard vind. Berust je in het feit dat jij in ieder geval geen moeite hoeft te doen om de jas te verkopen. Jij komt over een tijdje gewoon terug om je cash te innen.

 

Tweedehands markt

Je winterjassen kun je ook proberen te verkopen op de rommelmarkt. Je staat dan de hele dag achter je kraam en probeert zelf je jassen aan de man te brengen. Mensen die kleding kopen op tweedehands markten zijn niet bereid om heel veel geld uit te geven en zullen dan ook niet terugdeinzen voor een fikse prijsonderhandeling als ze vinden dat jij teveel geld vraagt voor je mooie jassen. Helaas krijg je op een tweedehands markt vaak een kraampje waar je jouw mooie jassen niet heel mooi kunt etaleren. Het voordeel van het verkopen op de markt is dat je direct je spullen kwijt bent. Je hoeft niets op te sturen en je hebt meteen geld in je zak. Je hoeft de jassen ook niet tip top in orde te maken, want jouw jassen liggen toch tussen oude zooi van anderen.

 

Verkoopsites

Een laatste optie die wij benoemen is om jouw winterjassencollectie te koop te zetten op een van de vele online verkoopsites. Marktplaats.nl is hier een bekend voorbeeld van. Het enige wat je hoeft te doen is jouw jassen op een mooie en duidelijke manier op de foto te zetten. Meerdere foto’s met een aantal close-ups hebben de voorkeur. Deze upload je naar de verkoopsite en je bedenkt er een leuke en informatieve tekst bij en dan is het wachten op reacties.