Waar koop je winterjassen buiten het winterseizoen om?

Een winterjas is wat ze noemen een seizoensgebonden item. Dat wil zeggen dat winterjassen niet het hele jaar door gedragen worden en dus ook niet verkocht worden. Maar het kan onverhoopt voorkomen dat je toch, buiten het winterseizoen om, op zoek moet naar een winterjas. Een winterjas kopen buiten het winterseizoen om heeft z’n voordelen en z’n nadelen. Hieronder worden deze punten benoemd en krijg je tips waar je wellicht kan slagen.

 

Nadelen

Als je op zoek moet naar een winterjas wanneer het niet het seizoen ervoor is, is de keuze zeer beperkt. Leveranciers en winkels zitten nog volop in de zomercollectie, waardoor er geen ruimte is voor dikke jassen. Bovendien is er dan nauwelijks vraag naar. Waar geen vraag naar is wordt niet aangeboden. Het schaarse aanbod zorgt ervoor dat je heel goed moet zoeken. Je moet bereid zijn genoegen te nemen met de winterjas die je kan vinden, als je überhaupt al iets kan vinden. De jassen die dan te koop zijn, zijn vaak van vorig seizoen. Dat betekent dat je sowieso niet in de allernieuwste mode zal lopen.

 

Voordelen

Een winterjas aanschaffen buiten het winterseizoen heeft ook voordelen. Jassen die dan nog verkrijgbaar zijn, zijn vaak restanten van de afgelopen wintercollectie. Winkels en webshops willen hier graag van af om ruimte te maken voor nieuwe kleding en dat betekent dus dat je de winterjas met fikse korting kan aanschaffen. Als je moeilijk keuzes kan maken of geen zin hebt om heel veel jassen te passen is dit ook het uitgelezen moment om een winterjas te kopen. Immers, zoveel keuze is er niet dus er is nauwelijks ruimte voor besluiteloosheid en lange passessies.

 

Verkooppunten

Een winterjas kopen buiten het winterseizoen is lastig, maar zeker niet onmogelijk. Houd er rekening mee dat winkels hun niet-verkochte items meestal terug sturen naar hun opslagdepot of retourneren aan de leverancier. De enige plek in de stad waar je op dat moment nog jassen geschikt voor het winterseizoen zal treffen is een sportzaak. Hier verkopen ze jassen geschikt voor de wintersport. Deze jassen zijn vaak sportief, praktisch en bovenal zeer warm.

Online kan je slagen als je zoekt bij de sale items. Hier vind je de laatste restanten van de afgelopen wintercollectie. Als je geluk hebt zit misschien jouw maat er nog wel tussen.

Bij tweedehands zaken en op Marktplaats worden het hele jaar door winterjassen aangeboden. Vooral vlak voor de lente vind er bij de meeste mensen een grote voorjaarsschoonmaak plaats. Oude kledingstukken die niet meer gedragen worden en veel plek innemen worden te koop aangeboden. Dikke kans dus dat hier een goede winterjas voor jou tussen zit. Voor deze jassen betaal je ook nog eens stukken minder dan de winkelwaarde.