Profiteer van kortingsacties bij de aanschaf van een winterjas

Ook al zijn er winterjassen verkrijgbaar in allerlei verschillende prijsklassen, een winterjas blijft een kostbaar item om aan te schaffen. Nu kan je kiezen voor een goedkoop exemplaar, maar wellicht ben je op zoek naar een duurdere en misschien kwalitatief betere jas en houdt je krappe budget dit tegen. Dan is het slim om te profiteren van de vele kortingsacties waar aanbieders mee stunten. Zo voorkom je dat je de hoofdprijs betaald voor jouw winterjas.

 

Extra voordeel

Er is een hoop concurrentie onder de vele aanbieders van onder andere winterjassen. Het aanbod is, vooral met komst van online shoppen, enorm geworden en iedereen wil zoveel mogelijk klanten voor zich winnen. Dat de klant zijn geld maar één keer kan uitgeven zijn de aanbieders zich van bewust en daarom stunt de een na de ander met diverse sales-acties om klanten binnen te halen. Daar kunnen wij als consument flink van profiteren. Koop daarom niet meteen een winterjas zodra ze in de winkel verschijnen, maar wacht altijd een actie af die er ongetwijfeld aan zit te komen.

 

Extra controle

Met de komst van internet kan de consument zich beter laten informeren alvorens een aankoop te doen. Zo kunnen klanten uitzoeken waar ze de beste service kunnen verwachten en waar ze artikelen tegen de scherpste prijzen kunnen vinden. Voorheen werden producten nog wel eens verkocht voor meer dan de gestelde verkoopwaarde van leverancier. Nu is dit bijna niet meer mogelijk, omdat er zoveel controle is door de klant zelf. Als de consument merkt dat er verkoopwaar elders goedkoper wordt aangeboden, ben je hem kwijt.

 

Extra actie

Naast de standaard uitverkoopperiodes, waarbij winkeliers hun oude collecties kwijt proberen te raken om ruimte te maken voor de nieuwe spullen, worden het hele jaar door kortingsacties georganiseerd om de klant te blijven prikkelen en haar proberen te verleiden tot een aanschaf. Om ervoor te zorgen dat winkeliers niet te lang met hun winterjassen blijven zitten – deze nemen namelijk heel veel ruimte in – gaan ze al gauw over tot het geven van korting.

Dit gebeurt vaak door het geven van zogenaamde pre-sale korting of prijsreductie ter promotie van het aankomende winterseizoen. Kortingen op winterjassen zijn succesvol, omdat dit een van de duurste aanschaffen zijn voor de winter.

Online kun je als consument vergelijken, maar ook in winkels kun je ervoor zorgen dat je niet de winkelwaarde betaald. In sommige winkels kun je namelijk nog onderhandelen over de prijs. In grote winkelketens is dit uitgesloten, maar bij kleinere boetieks en eenmanszaken kun je het altijd proberen. Als ze geen korting willen geven, kun je ook altijd nog proberen iets extra’s erbij te krijgen, zoals een bijpassende sjaal of muts.