Een winterjas kopen bij de Primark

In 2008 vestigde Primark haar eerste winkel in Nederland. Inmiddels is ons land 12 vestigingen rijker. De Primark staat bekend om zijn trendy, maar vooral zeer goedkope kleding. Wie deze winter niet in een al te dure winterjas wil lopen, doet er goed aan om er een bij Primark aan te schaffen.

 

Prijsbepaling

De komst van deze grote prijsvechter bracht heel wat teweeg. Zo werd Primark ervan beschuldigd dat zij hun personeel in de fabrieken opzettelijk in gevaar brachten door ze in slecht onderhouden fabrieken te laten werken. Ook werd er beweerd dat Primark zich schuldig maakte aan kinderarbeid. De prijsstunter heeft zichzelf behoorlijk moeten bewijzen, maar de gigantische omzetten die zij jaarlijks neerzetten geven weer hoe goed zij hier bovenop gekomen zijn. Naar eigen zeggen houden zij de prijzen zo laag door fabrieken op te zetten in lage lonen landen, met name China en Bangladesh. Bovendien doet de Primark aan massaproductie, wat betekend dat er van hetzelfde product miljoenen worden gemaakt.

Primark wil geen trendsetter zijn, maar inspireert zijn collectie op wat er al op de markt is. Ze leveren niet meteen wat er vorige week op de catwalks te zien was.

 

De Primark doet niet aan grote, dure reclamecampagnes en ze rekenen kleine marges op hun producten. Primark is geen winkel waar je heen gaat als je goed advies wil krijgen over je aankoop. Primark is geen servicegericht bedrijf, waardoor ze behoorlijk kunnen besparen op de personeelskosten. Dit komt allemaal ten goede aan het laag houden van de prijzen.

 

Een winterjas kopen

Grote kans  wanneer je naar de Primark gaat om te winkelen, dat je daar een mooie winterjas op de kop kan tikken voor weinig geld. Je zal er alleen zelf naar moeten zoeken in de meestal groots opgezette winkelruimtes. Het personeel is druk met de rommel opruimen of de lange rijen bij de kassa’s te bedienen, dus een geschikte winterjas zal je zelf moeten vinden. De winkels zijn vaak afgeladen vol met groepen scholieren en fashionista’s met een budget. Een beetje duw- en trekwerk is niet uitgesloten. De kleding die je hier in de schappen vind zijn niet van hoogstaande kwaliteit en de afwerkingen laten vaak te wensen over.  Je moet je er dus op instellen dat de jas die je aanschaft niet heel veel winters mee zal gaan en wellicht moet je zelf een knoopje extra goed vastzetten en een naadje verstevigen.

 

Dat Primark niet bovenop de catwalk trends zit, wil niet zeggen dat de kleding die ze daar verkopen zwaar gedateerd is. Integendeel. De winterjassen die je bij Primark vindt zijn over het algemeen zeer modieus. Met een winterjas van Primark loop je er deze winter modieus en warmpjes bij. Wel is er een grote kans dat je volgend jaar weer een nieuwe aan moet schaffen.